Jean ProuvΓ©

Konbanwa Minna san 😁

Hari ini saya mau nulis soal Jean ProuvΓ©.

Who is he? 

He was a French metal worker, architect, also a designer. 

Anndd Riidaa sama is a fans of ProuvΓ©’s design.

Saya lupa atau memang belum pernah baca kenapa Riidaa sama bisa sangat gandrung sama karya ProuvΓ© πŸ˜… tapi saya sering menemukan di berbagai majalah, Riidaa sama membahas topik Jean Prouve.

Bahkan ga jarang, Tetsuya sama menyambangi pameran Jean Prouve baik itu di Jepang maupun luar negeri. 

Minna bisa melihat di video documentary L’Arc Trans Asia via Paris, ada scene di mana Riidaa sama asyik keluar masuk berbagai galeri untuk berburu furnitur karya Jean Prouve. 

Furnitur yang dibeli Riidaa sama pun tidak jarang ikut muncul di foto-foto yang diambil U chan di rumah. 

Pastinya sih tidak sengaja terambil tapi kita masih bisa melihat dengan jelas bahwa rumah Riidaa berhias koleksi Prouve. 

The chairs.


Different color but i think it’s the same chair πŸ™‚


My favorite!!!


Also the panel door and again the chair.



Bahkan beberapa bulan ke belakang, Riidaa sama pun kembali berkunjung ke Perancis khusus untuk melihat karya Prouve. 😊


Saya juga jadi ketularan suka sama karya Prouve lol especially those colorful chair!!! 😍

What about you? 

Which one is your favorite? 

Mudah-mudahan bisa juga ikutan beli furnitur Prouve. Amiin. 

Oh! Lupa. Update paling anyar dari Nau Ayana. 

Riidaa Jr lagi suka banget nyanyidan dia suka nyanyiin lagu-lagunya Lider, sementara dia asyik nyanyi, Riidaa jr minta bapaknya buat main bass lol

Kalau dia bosen, gantian. Bapaknya yang nyanyi dan dia yang main bass. Just cuteee 😍

Momma U juga kayaknya lagi ada gangguan pendengaran. Dia sering salah denger kata. Tapi dia nulis mau cek ke rumah sakit secepatnya. 

And about her cute daughter, Momma U nulis bahwa sekalipun anaknya belom berumur satu tahun, tapi tiap kali dia minta dipakein topi sama Mamanya, Momma U wajib ngomong/muji si bebi, kalau dia cantik atau cute lol

Udah mulai centil tuh lol

Terus kalo engga, babynya marah πŸ˜… dan kalau udah marah, si bebi kerjanya ngegigit tangan atau kaki. πŸ˜…

Karena hal itu juga, Momma U ngasoh nickname Kaiju buat si bungsu lol 

Waktu itu juga si abang banana dapet nickname yang sama gegara suka berantakin rumah. Sekarang giliran si adek lol 

Kaiju siblings then heheh 

Good day Minna~

Photos Sources and Credits : Galerie Patrick Seguin official IG, Jousse Enterprise Official IG, ameblo.jp/ayana-sakai/, L’Arc~en~Ciel America FB, Ambafrance_jp_jp Twitter

elle- 

Advertisements

SakuraΒ 

The Cardcaptor. 

One of my fave work from Clamp.

I watched Cardcaptor Sakura the anime when i was still err… Junior high? Lol or elementary school?

I don’t know. I don’t remember. πŸ˜…

But yes, i’m a fan! 

I love how sweet Sakura and Syaoran back then. 

I love Touya and Yukito. 😍

Can’t forget how sweet Tomoyo is. 

I’m still laughing every single time i see Kero or Cerberus lol 

And i love Clamp’s artwork, their way to presents the story. 

And couple days ago, i found out that a big publisher re release the manga. And so, i just bought them right away lol

So far, they released 5 volume from total 12 volume. Hm, i need to wait patiently πŸ˜…

Once i read the manga, i’m being charmed by Sakura and the gang lol arrghhh can’t wait to see the resurrection of Yue 😍

Reading the manga kind of reminiscing my memory about the anime. Slowly, i’m grasping each element, details that i forgot long time ago. 

And now i’m craving for another Clamp’s project lol 

Another thing is, finally! Detective Conan vol. 91 is out! Been long time waiting. 

Also! Agatha Christie’s Murder On The Orient Express!!! With the latest cover 😍😍😍

Just love!!! I love the cover!!! So much!!! And yes, i’ll watch the movie. Next November. Lol 

Meanwhile.

Today’s choices of my ‘little runaway’ from daily routine are….

Hazelnut milk and banana toast with brown sugar and cheese.

A childlike menu i think lol 

It’s okay! 

Once in a while. I can’t choose coffee because i’ve reached my limit today. I drunk 2 cups of coffee and i think my tummy needs a rest lol 

So i choose milk haha 

Gonna spend the evening with my childlike menu also my latest Agatha Christie’s novel πŸ˜™

Enjoy your evening all~

Cardcaptor Sakura Artwork Source : cardcaptor._.sakura

-elle-  

RiverdaleΒ 

My latest fave drama 😍

Awalnya, saya nonton drama ini sebagai selingan nonton drama Korea, Goblin. Gegara roh jahat yang keliatan serem abis udah nongol lol dan saya ga punya nyali buat nonton Goblin malem-malem. πŸ˜…

Yang awalnya iseng, malah jadi terpikat lol 

Riverdale dibuka dengan scene yang paling saya favoritkan di drama ini. The red-haired twins driving to the Sweetwater River. Si kembar Blossoms, Jason dan Cheryl, berencana menghabiskan hari dengan menaiki perahu di sungai siang hari itu, pada tanggal kemerdekaan Amerika. 4 Juli. 

Rencana itu berubah menjadi bencana saat Cheryl ditemukan oleh kelompok Pramuka, sedang duduk menggigil sendirian di tepi sungai. Sementara Jason tidak terlihat. 

Rupanya perahu mereka terbalik dan Jason dilaporkan hilang. Sebagai salah satu keluarga terpandang di Riverdale, keluarga Blossom pun mengerahkan seluruh jajaran kepolisian di bawah arahan Sheriff untuk mencari Jason. 

Jasad Jason pun akhirnya diketemukan beberapa waktu kemudian. Namun hal yang membuat penduduk Riverdale gempar, adalah tersibaknya fakta bahwa Jason meninggal bukan karena tenggelam namun ditembak tepat di kepala. 

Keluarga Blossom boleh berduka namun salah satu keluarga lain di Riverdale begitu puas dengan kabar itu. 

Keluarga Cooper. 

Alice Cooper sangat puas karena penyebab putri sulungnya, Polly, harus mendapatkan perawatan mental di salah satu institusi khusus untuk remaja, akhirnya menghilang. 

Jason Blossom adalah mantan kekasih Polly. Keluarga Cooper menganggap bahwa Jason adalah biang keladi sekaligus pembawa pengaruh negatif bagi puteri mereka.

Pasangan Cooper begitu membenci Jason terkecuali puteri bungsu mereka, Betty. Betty kemudian berusaha keras untuk menguak seluruh misteri yang menyelimuti kehidupan keluarga mereka. Termasuk mengenai Jason dan Polly. 

Sementara itu, kota Riverdale juga menerima penduduk baru. Hermione dan putrinya, Veronica Lodge. 

Another high-class family is moving to the town. 

Mereka harus ‘mengungsi’ ke Riverdale karena ayah Veronica, Hiram Lodge, ditahan di penjara karena kasus penggelapan uang. 

Hermione sendiri kemudian berusaha keras untuk bekerja memenuhi kebutuhan hidup mereka sehari-hari. Kemudian berakhir dengan bekerja di bidang konstruksi bersama dengan Fred Andrews, ayah tokoh sentral cerita di drama ini, Archie Andrew. 

Archie adalah calon kapten yang menjanjikan untuk tim football SMA Riverdale. 

Namun, Archie sendiri berada di persimpangan. Dia harus memilih antara football yang akan memberinya akses untuk beasiswa ke universitas atau membuat lirik dan musik yang diminatinya sekalipun mendapat tentangan dari ayahnya. 

Riverdale berpusat pada penyelidikan mengenai sosok pembunuh Jason. Selain tentu saja konflik dalam beberapa keluarga yang saya tulis di atas. 

It’s more like everybody vs everybody πŸ˜…

Perselisihan keluarga Blossom dan keluarga Cooper, mengingatkan saya sama perselisihan antara keluarga Goode dan Fear dalam novel Fear Street nya R.L Stine.

You’ll notice if you watch this series. 

Tapi sekalipun keluarga mereka bertentangan, Betty, Archie, Veronica, the nerd and the narrator of this drama, Jughead Jones, tetap bahu-membahu untuk menemukan sosok pembunuh Jason. 

Another conflict? 

Hm their love interest and relationship of course! 

Belum ada couple yg bener-bener jadi favorit sih lol but i love Betty-Jughead 😍

And Archie is just going everywhere lol 

I also love the rivalry feeling between Cheryl The Queen of Riverdale High vs Veronica the New Girl. 

Another point is i love how all the characters seems inside the grey area. Nobody’s perfect. Nobody’s really good or bad but yeah, the evil is exist. 

I found myself, became very fond of the Blossom Twins. 

Their red hair, their pale skin. Red hair seems really stands out for me πŸ™‚ 

This drama got me really excited after a long time of absent from watching teen drama πŸ˜…

I can’t wait for season 2! 

I hope, the crew could maintain the intensity of the story and drama. πŸ™‚

Oh! Another sparkle is Jossie and The Pussycats’ song!! 

So good!!! 

Here it is one of my fave :

I Feel Love by Jossie and The Pussicats
Good day all~

Photos Credits and Source : thecwriverdale IG

-elle- 

Coffee

Do i love coffee just because coffee is TREND!? or some kind of popular lifestyle now?


That was my friend’s question since she said she keeps seeing my IG account is full with coffee photos.


I start drinking coffee when i was in college but yeah, i always drink instant coffee.


Very sweet, with cheap price and i enjoyed that.


And then i start challenge myself to drink the black one. Still with sugar. And i found myself, okay, i love the black one now.


And i kind of level up lol

I start to drink the black one without sugar. It was hard (well, until now still very hard especially for the Arabica) but gradually, i can enjoy the taste.

The real charm of black and fresh coffee.

How the aroma of fresh coffee come out from the grinder. Oh i love that smell!!! 

Now, i can’t stand it if someone give me a cup of coffee with too much sugar on it. Or instant coffee. 

I prefer the black one with a little brown sugar for the arabica. With Robusta, i can enjoy it without any kind of sugar.

Sometimes, if i tired with black coffee, i always pick latte or Piccolo. And sometimes, i still drink the instant one.

Especially those brands that i’ve never tasted before. πŸ™‚ 

Am i a coffee lover?

Absolutely! 

But i’m still an amateur, a newbie inside the coffee world.

I’m not a professional barista or photographer. Lol 

I only found myself enjoying sipping my coffee and taking pictures with my poor attempt. Lol 

I love traditional and local coffee but also i’m very fascinated with the taste from different countries. 😍

I love coffee. Coffee takes me and guides me to a new place and new taste. 

And am i following the latest trend? 

Hm, i don’t think so! 😘

Good night and enjoy your night with a cup of coffee πŸ˜Šβ˜•β˜•β˜•

PS. Too lazy to dig some photos so i took photo from my IG lol

Night-night 😊

-elle- 

Back to Back Part 2

I wanna write something but still not quiet get the mood and super confused.

Should i write about book or movie or drama hmm..

A bit boom inside me now is Goblin. Yes, i’m currently watching Goblin. I’m ready to embrace ep. 5 πŸ™‚

Well, i’m not the up to date type when it come to drama. 

I prefer to wait until the drama finished or when my friends stop talking about it on my TL or real world lol

And i need to get a mood to watch.

So here i am. Watching Goblin while people are already move on lolol 

One thing is, i thought Ji Eun Tak is not a high school student. I thought the Goblin’s Bride would be a so much more older woman. Well, but i love her. She’s very chatty and bubbly. 

Noe, i’m waiting to watch Spidey! Heheh The Spiderman Homecoming. I still need to wait about an hout and half so now i’m sitting in not so beautiful pose inside a donut shop lolol 

Sipping my cold mocha espresso and my Oreology donut. Yup, they named the donut that. Donut with Oreo on top. :p

Hm, i thought the new cafe next door was ready to accept a customer but apparently, they’re not. Not yet. I need to wait. So i prefer the donut shop. 

Wow, i’m rambling a lots XD

Then here it is, back to back part 2 from Aya na ture website.

5th collection 


6th collection (still my fave!)


7th collection


8th collection.


Haahh~ i should remove the aya na ture’s link from my fave links since the website is already gone. 

Later.

Gonna remove that. πŸ™‚

Bye. 

Enjoy your evening and maybe with a cup of coffee plus donut too πŸ™‚ 

Photos Credits : aya na ture.jp (no longer exist now) T_T

-elle- 

Summer

July! 

Summer has just begun!!! 😊

Shall we catching up some of the updates?

First.

From momma U’s Nau.

She bought hydrangea seeds and it seems the hydrangea grow up well. 

White hydrangea like this photo. ( this one is from her old blog) 

And she wrote that right now, Montessori education is really popular in Japan. 

If you want to know about Montessori education, please check this Montessori Education

Apparently, Momma U is also attended a Montessori school when she was in kindergarten.

She went into kindergarten earlier than her friends. She spend three years there. She said she loves makes steamed bread. (Now we know, she has interest on bread since she was really young ne) 

She’s also now a bit struggling to decide which kindergarten that suitable for her son. Yes. The banana prince is ready to enter kindergarten next year.

She does some kind of skinship strenghten week. Hm, i have no idea about that but she wrote that is for her children. They keep stick together. I think that is also for strengthten the bond between parents and their children.

There are times where she plays tag game at home with her children. She chase them (her daughter is crawling) and the one who get caught, will receive punishment. What kind of punishment? Tickle punishment. Lol

She goes out every morning with her son. They take a walk or ride the bus to do some errands. She said (perhaps because now is summer and the weather is hot) lots of changing clothes and lots of washing. 

I forgot another updates πŸ˜…

And then, from Tetsuya-sama.

I loveeeee this photo! 

I love his casual style. So simple! 😍😍😍

And of course! He’s supa hansamu lol

He’s going to release 15th anniversary live blue-ray and dvd and live photobook too.

Hm, what else!? 

Me.

Recently, i watched ‘Britney Ever After’ and now, i’m addicted to Britney all over again. Lol

Kind od Britney fever haha

I’m listening her music and watching her MVs.

Oh, a very hot news too.

I read that on Twitter this morning.

Congratulations! SongSong couple!

Song Hye Gyo and Song Joong Ki.

I’m not their fans. I also never watch Descendants of The Sun but yeah, i feel happy for them. They have lots of shippers, right?

Now, their fave OTP became real. Congrats! 

Okay. That’s it. 

Good night. Zzzz

Photos Sources : AYANAVI.jp (no longer exist now), @TETSUYA_STAFF

-elle-