It’s Late But

I still wanna say Otanjoubi Omedettou!!!

For Tetsuya and Ayana’s daughter 😘

The official announcement is August 6th. We never know the actual date of her birth.

Anyway! 

I sent a birthday message for her via her momma’s Nau. And she replied! 

So happy 😁

She said even though her daughter is only one year old, but she thinks that the daughter growing up so fast and become a girl firmly. 

Hm, another updates from U chan’s Nau.

She suffered stomatitis. Some sort of inflamation inside the mouth. 

And the son loves singing with microphone and ask his daddy T to play bass lol when he’s bored, he’ll ask his daddy to sing and he, himself, play the bass. So cute!

Apparently, his favorite song from daddy T is [Make a Wish] 

Ayana wrote that her 2 years old son repeating the same lyrics over and over again inside their car. 

Also, he learn to play piano. Yes, momma U teach him too but the most enthusiast is the grandparents (i’m pretty sure Ayana’s parents) They teach him too. 

About the daughter.

She’s one years old now and her hair seems longer now, very feminine. So U chan started to shop happily lol

She bought ribbon, dress, off-white, and baby pink nuance according to her liking. She wrote that it’s only a short moment before her daughter said, ‘i don’t want this or that’ lol 

According to her Nau, her daughter just looks like her when she was really young. Very much! 

Well, we know she won’t shared photo of her children but maybe we could get a glimpse from Ayana’s baby photo.

This is Ayana when she was baby. 

Maybe more or less, she looked like her momma 😘

That’s it! 

Good night~ 

Photos Credits : AYANAVI.jp, ameblo.jp/ayana-sakai/  

-elle- 

Orient Express

I have loved Agatha Christie for a long time and yes, i’ve collected her books especially Papa Poirot cases 😙

This time i’ll write about [Murder On The Orient Express]

This is the 2017 latest cover edition in Indonesia 😍😍😍

And i super love it!!!!

The cover itself for me, is really represent the story 🙂 

Now, a bit summary. 

Setelah melakukan perjalanan di Suriah, detektif Hercule Poirot hendak bermalam di Hotel Totkalian. Namun saat sampai di hotel tersebut, Poirot mendapatkan pesan yang berisi perintah untuk membatalkan perjalanannya dan kembali ke London secepatnya.

Poirot kemudian menaiki kereta Orient Express sekalipun pada awalnya dia tidak mendapatkan tempat tidur di gerbong kelas satu.

Rupanya kereta itu begitu penuh di hari yang biasanya tidak lazim orang-orang dari berbagai negara melakukan perjalanan dengan kereta api tersebut.

Setelah mendapat bantuan dari temannya yang juga merupakan petinggi di kereta api, Monsieur Buoc, Poirot pun berhasil mendapatkan kamar di gerbong kelas 1. 

Gerbong yang penuh, penumpang yang terdiri dari berbagai warga negara, membangkitkan minat Poirot untuk mengamati mereka satu per satu. 

Sesaat setelah makan malam, seorang lelaki bernama Ratchett mendatangi Poirot dan tanpa ragu meminta bantuan  detektif terkenal itu untuk melindungi dirinya dari seseorang yang bermaksud membunuhnya. 

Orang tersebut sudah beberapa kali mengirimkan ancaman serupa dan Ratchett merasa khawatir akan keselamatan dirinya. Namun tanpa diduga, Poirot langsung menolak permintaan Ratchett karena intuisinya mengatakan bahwa Ratchett bukanlah seseorang yang patut dilindungi.

Di malam yang sama, saat Poirot baru saja tertidur, dia mendengar kegaduhan dari dalam ruang tidur yang ditempati Ratchett yang memang berada tepat di sebelah kamar Poirot.

Namun setelah beberapa saat, kegaduhan itu teratasi. Saat Poirot mengintip dari balik pintu, sekilas dia melihat seorang wanita tengah berjalan di ujung lorong dengan mengenakan kimono tidur bergambar naga. 

Walaupun merasa heran namun Poirot kembali meneruskan tidurnya. Keesokan harinya, detektif Belgia itu menyadari bahwa kereta api yang ditumpanginya terhenti karena terhalang timbunan salju.

Hal itu menimbulkan rasa cemas dan kesal dalam diri para penumpang karena mereka bisa tertahan hingga berhari-hari lamanya tanpa bisa mengirim telegram pada orang yang menanti mereka di tempat tujuan masing-masing.

Namun ternyata selain timbunan salju, ada hal lain yang lebih besar yang menanti para penumpang termasuk Poirot. 

Ratchett tewas terbunuh di kamarnya. Ada dua belas luka tusuk yang berhasil diidentifikasi oleh seorang dokter asal Yunani yang juga turut serta di dalam kereta.

Luka tusuk tersebut tampak tidak konsisten karena sebagian menusuk begitu dalam dan kuat namun beberapa tampak begitu dangkal dan lemah.

Penyelidikan Poirot pun dimulai dengan memanggil para saksi yaitu penumpang, satu per satu untuk diinterogasi.

Poirot juga memeriksa kamar serta bawaan mereka. 

Setelah serangkaian penyelidikan, interogasi, pengunpulan fakta dan bukti, tabir pembunuh Ratchett pun terkuak.

Well, i won’t spill the spoiler here 😜

I’ll let you enjoying the ride on the Orient Express all by yourself. Lol

Hm, talking about the ending and the plot. The plot made me confused and i just can’t get the right culprit lol 

Even though i’ve been reading this book long time before but i completely forgot the whole stories lol 

I only remember vaguely about a man named Kol. Arbuthnot and the woman in dragon kimono 😅

And yes, i was surprised when i found out the real culprit!!!

It’s just that yes, i went through almost perfect, full of tragedy drama with Papa Poirot. 

A miserable stories when everything camr up to the surface. 

But seriously, even though Ratchett is an evil but that doesn’t mean his killer should set free right? 

I just thougt that for whatever reason, killing someone brutally is not the right thing. 

So i feel really upset somehow when i read the ending. 

That’s my thought.

Dannn bulan November mendatang, Murder On The Orient Express akan dirilis dalam bentuk film 😀

Film ini dibintangi oleh Johnny Depp, Daisy Ridley, Kenneth Branagh, Michelle Pfeiffer, Judy Dench, dll.

Hm, kalau filmnya rilis, saya engga akan melewatkan untuk menonton. It’s a must!!!!

Well i’ll erase my memory about the book and embrace the movie version. Somehow it’s tiring to keep comparing book and movie.

We’ll see 🙂 

Okay, good day people!! 

-elle- 

Jean Prouvé

Konbanwa Minna san 😁

Hari ini saya mau nulis soal Jean Prouvé.

Who is he? 

He was a French metal worker, architect, also a designer. 

Anndd Riidaa sama is a fans of Prouvé’s design.

Saya lupa atau memang belum pernah baca kenapa Riidaa sama bisa sangat gandrung sama karya Prouvé 😅 tapi saya sering menemukan di berbagai majalah, Riidaa sama membahas topik Jean Prouve.

Bahkan ga jarang, Tetsuya sama menyambangi pameran Jean Prouve baik itu di Jepang maupun luar negeri. 

Minna bisa melihat di video documentary L’Arc Trans Asia via Paris, ada scene di mana Riidaa sama asyik keluar masuk berbagai galeri untuk berburu furnitur karya Jean Prouve. 

Furnitur yang dibeli Riidaa sama pun tidak jarang ikut muncul di foto-foto yang diambil U chan di rumah. 

Pastinya sih tidak sengaja terambil tapi kita masih bisa melihat dengan jelas bahwa rumah Riidaa berhias koleksi Prouve. 

The chairs.


Different color but i think it’s the same chair 🙂


My favorite!!!


Also the panel door and again the chair.



Bahkan beberapa bulan ke belakang, Riidaa sama pun kembali berkunjung ke Perancis khusus untuk melihat karya Prouve. 😊


Saya juga jadi ketularan suka sama karya Prouve lol especially those colorful chair!!! 😍

What about you? 

Which one is your favorite? 

Mudah-mudahan bisa juga ikutan beli furnitur Prouve. Amiin. 

Oh! Lupa. Update paling anyar dari Nau Ayana. 

Riidaa Jr lagi suka banget nyanyidan dia suka nyanyiin lagu-lagunya Lider, sementara dia asyik nyanyi, Riidaa jr minta bapaknya buat main bass lol

Kalau dia bosen, gantian. Bapaknya yang nyanyi dan dia yang main bass. Just cuteee 😍

Momma U juga kayaknya lagi ada gangguan pendengaran. Dia sering salah denger kata. Tapi dia nulis mau cek ke rumah sakit secepatnya. 

And about her cute daughter, Momma U nulis bahwa sekalipun anaknya belom berumur satu tahun, tapi tiap kali dia minta dipakein topi sama Mamanya, Momma U wajib ngomong/muji si bebi, kalau dia cantik atau cute lol

Udah mulai centil tuh lol

Terus kalo engga, babynya marah 😅 dan kalau udah marah, si bebi kerjanya ngegigit tangan atau kaki. 😅

Karena hal itu juga, Momma U ngasoh nickname Kaiju buat si bungsu lol 

Waktu itu juga si abang banana dapet nickname yang sama gegara suka berantakin rumah. Sekarang giliran si adek lol 

Kaiju siblings then heheh 

Good day Minna~

Photos Sources and Credits : Galerie Patrick Seguin official IG, Jousse Enterprise Official IG, ameblo.jp/ayana-sakai/, L’Arc~en~Ciel America FB, Ambafrance_jp_jp Twitter

elle- 

Sakura 

The Cardcaptor. 

One of my fave work from Clamp.

I watched Cardcaptor Sakura the anime when i was still err… Junior high? Lol or elementary school?

I don’t know. I don’t remember. 😅

But yes, i’m a fan! 

I love how sweet Sakura and Syaoran back then. 

I love Touya and Yukito. 😍

Can’t forget how sweet Tomoyo is. 

I’m still laughing every single time i see Kero or Cerberus lol 

And i love Clamp’s artwork, their way to presents the story. 

And couple days ago, i found out that a big publisher re release the manga. And so, i just bought them right away lol

So far, they released 5 volume from total 12 volume. Hm, i need to wait patiently 😅

Once i read the manga, i’m being charmed by Sakura and the gang lol arrghhh can’t wait to see the resurrection of Yue 😍

Reading the manga kind of reminiscing my memory about the anime. Slowly, i’m grasping each element, details that i forgot long time ago. 

And now i’m craving for another Clamp’s project lol 

Another thing is, finally! Detective Conan vol. 91 is out! Been long time waiting. 

Also! Agatha Christie’s Murder On The Orient Express!!! With the latest cover 😍😍😍

Just love!!! I love the cover!!! So much!!! And yes, i’ll watch the movie. Next November. Lol 

Meanwhile.

Today’s choices of my ‘little runaway’ from daily routine are….

Hazelnut milk and banana toast with brown sugar and cheese.

A childlike menu i think lol 

It’s okay! 

Once in a while. I can’t choose coffee because i’ve reached my limit today. I drunk 2 cups of coffee and i think my tummy needs a rest lol 

So i choose milk haha 

Gonna spend the evening with my childlike menu also my latest Agatha Christie’s novel 😙

Enjoy your evening all~

Cardcaptor Sakura Artwork Source : cardcaptor._.sakura

-elle-  

Riverdale 

My latest fave drama 😍

Awalnya, saya nonton drama ini sebagai selingan nonton drama Korea, Goblin. Gegara roh jahat yang keliatan serem abis udah nongol lol dan saya ga punya nyali buat nonton Goblin malem-malem. 😅

Yang awalnya iseng, malah jadi terpikat lol 

Riverdale dibuka dengan scene yang paling saya favoritkan di drama ini. The red-haired twins driving to the Sweetwater River. Si kembar Blossoms, Jason dan Cheryl, berencana menghabiskan hari dengan menaiki perahu di sungai siang hari itu, pada tanggal kemerdekaan Amerika. 4 Juli. 

Rencana itu berubah menjadi bencana saat Cheryl ditemukan oleh kelompok Pramuka, sedang duduk menggigil sendirian di tepi sungai. Sementara Jason tidak terlihat. 

Rupanya perahu mereka terbalik dan Jason dilaporkan hilang. Sebagai salah satu keluarga terpandang di Riverdale, keluarga Blossom pun mengerahkan seluruh jajaran kepolisian di bawah arahan Sheriff untuk mencari Jason. 

Jasad Jason pun akhirnya diketemukan beberapa waktu kemudian. Namun hal yang membuat penduduk Riverdale gempar, adalah tersibaknya fakta bahwa Jason meninggal bukan karena tenggelam namun ditembak tepat di kepala. 

Keluarga Blossom boleh berduka namun salah satu keluarga lain di Riverdale begitu puas dengan kabar itu. 

Keluarga Cooper. 

Alice Cooper sangat puas karena penyebab putri sulungnya, Polly, harus mendapatkan perawatan mental di salah satu institusi khusus untuk remaja, akhirnya menghilang. 

Jason Blossom adalah mantan kekasih Polly. Keluarga Cooper menganggap bahwa Jason adalah biang keladi sekaligus pembawa pengaruh negatif bagi puteri mereka.

Pasangan Cooper begitu membenci Jason terkecuali puteri bungsu mereka, Betty. Betty kemudian berusaha keras untuk menguak seluruh misteri yang menyelimuti kehidupan keluarga mereka. Termasuk mengenai Jason dan Polly. 

Sementara itu, kota Riverdale juga menerima penduduk baru. Hermione dan putrinya, Veronica Lodge. 

Another high-class family is moving to the town. 

Mereka harus ‘mengungsi’ ke Riverdale karena ayah Veronica, Hiram Lodge, ditahan di penjara karena kasus penggelapan uang. 

Hermione sendiri kemudian berusaha keras untuk bekerja memenuhi kebutuhan hidup mereka sehari-hari. Kemudian berakhir dengan bekerja di bidang konstruksi bersama dengan Fred Andrews, ayah tokoh sentral cerita di drama ini, Archie Andrew. 

Archie adalah calon kapten yang menjanjikan untuk tim football SMA Riverdale. 

Namun, Archie sendiri berada di persimpangan. Dia harus memilih antara football yang akan memberinya akses untuk beasiswa ke universitas atau membuat lirik dan musik yang diminatinya sekalipun mendapat tentangan dari ayahnya. 

Riverdale berpusat pada penyelidikan mengenai sosok pembunuh Jason. Selain tentu saja konflik dalam beberapa keluarga yang saya tulis di atas. 

It’s more like everybody vs everybody 😅

Perselisihan keluarga Blossom dan keluarga Cooper, mengingatkan saya sama perselisihan antara keluarga Goode dan Fear dalam novel Fear Street nya R.L Stine.

You’ll notice if you watch this series. 

Tapi sekalipun keluarga mereka bertentangan, Betty, Archie, Veronica, the nerd and the narrator of this drama, Jughead Jones, tetap bahu-membahu untuk menemukan sosok pembunuh Jason. 

Another conflict? 

Hm their love interest and relationship of course! 

Belum ada couple yg bener-bener jadi favorit sih lol but i love Betty-Jughead 😍

And Archie is just going everywhere lol 

I also love the rivalry feeling between Cheryl The Queen of Riverdale High vs Veronica the New Girl. 

Another point is i love how all the characters seems inside the grey area. Nobody’s perfect. Nobody’s really good or bad but yeah, the evil is exist. 

I found myself, became very fond of the Blossom Twins. 

Their red hair, their pale skin. Red hair seems really stands out for me 🙂 

This drama got me really excited after a long time of absent from watching teen drama 😅

I can’t wait for season 2! 

I hope, the crew could maintain the intensity of the story and drama. 🙂

Oh! Another sparkle is Jossie and The Pussycats’ song!! 

So good!!! 

Here it is one of my fave :

I Feel Love by Jossie and The Pussicats
Good day all~

Photos Credits and Source : thecwriverdale IG

-elle- 

Coffee

Do i love coffee just because coffee is TREND!? or some kind of popular lifestyle now?


That was my friend’s question since she said she keeps seeing my IG account is full with coffee photos.


I start drinking coffee when i was in college but yeah, i always drink instant coffee.


Very sweet, with cheap price and i enjoyed that.


And then i start challenge myself to drink the black one. Still with sugar. And i found myself, okay, i love the black one now.


And i kind of level up lol

I start to drink the black one without sugar. It was hard (well, until now still very hard especially for the Arabica) but gradually, i can enjoy the taste.

The real charm of black and fresh coffee.

How the aroma of fresh coffee come out from the grinder. Oh i love that smell!!! 

Now, i can’t stand it if someone give me a cup of coffee with too much sugar on it. Or instant coffee. 

I prefer the black one with a little brown sugar for the arabica. With Robusta, i can enjoy it without any kind of sugar.

Sometimes, if i tired with black coffee, i always pick latte or Piccolo. And sometimes, i still drink the instant one.

Especially those brands that i’ve never tasted before. 🙂 

Am i a coffee lover?

Absolutely! 

But i’m still an amateur, a newbie inside the coffee world.

I’m not a professional barista or photographer. Lol 

I only found myself enjoying sipping my coffee and taking pictures with my poor attempt. Lol 

I love traditional and local coffee but also i’m very fascinated with the taste from different countries. 😍

I love coffee. Coffee takes me and guides me to a new place and new taste. 

And am i following the latest trend? 

Hm, i don’t think so! 😘

Good night and enjoy your night with a cup of coffee 😊☕☕☕

PS. Too lazy to dig some photos so i took photo from my IG lol

Night-night 😊

-elle- 

Back to Back Part 2

I wanna write something but still not quiet get the mood and super confused.

Should i write about book or movie or drama hmm..

A bit boom inside me now is Goblin. Yes, i’m currently watching Goblin. I’m ready to embrace ep. 5 🙂

Well, i’m not the up to date type when it come to drama. 

I prefer to wait until the drama finished or when my friends stop talking about it on my TL or real world lol

And i need to get a mood to watch.

So here i am. Watching Goblin while people are already move on lolol 

One thing is, i thought Ji Eun Tak is not a high school student. I thought the Goblin’s Bride would be a so much more older woman. Well, but i love her. She’s very chatty and bubbly. 

Noe, i’m waiting to watch Spidey! Heheh The Spiderman Homecoming. I still need to wait about an hout and half so now i’m sitting in not so beautiful pose inside a donut shop lolol 

Sipping my cold mocha espresso and my Oreology donut. Yup, they named the donut that. Donut with Oreo on top. :p

Hm, i thought the new cafe next door was ready to accept a customer but apparently, they’re not. Not yet. I need to wait. So i prefer the donut shop. 

Wow, i’m rambling a lots XD

Then here it is, back to back part 2 from Aya na ture website.

5th collection 


6th collection (still my fave!)


7th collection


8th collection.


Haahh~ i should remove the aya na ture’s link from my fave links since the website is already gone. 

Later.

Gonna remove that. 🙂

Bye. 

Enjoy your evening and maybe with a cup of coffee plus donut too 🙂 

Photos Credits : aya na ture.jp (no longer exist now) T_T

-elle-