Cold Stone

I have heard about this famous creamery long ago πŸ˜…

The very first is at Oprah Show. Where Oprah invited the owner and founder of Cold Stone. 

Saya cuma tahu aja sampe situ dan agak tertarik karena es krimnya dipadu dengan topping di atas batu dingin, diaduk-aduk sebelum akhirnya ditempatkan di atas mangkuk wafel.

Saya juga tertarik dengan banyaknya topping yang tersedia; mulai dari cookie crumble sampai permen.

Waktu itu sih, saya belum berminat nyari tahu lagi atau bahkan nyoba Cold Stone karena saya pikir, mungkin es krimnya tidak tersedia di Indonesia lol

Kali kedua saya kembali menatap Cold Stone (menataaappp lol) tidak lain dan tidak bukan adalah dari foto-foto di blog Ayana.

Yup. She and her husband love this ice cream.

Ayana pernah beberapa kali posting foto Cold Stone. 

Her ice cream date is also at Cold Stone shop ❀

U chan sempet nulis di Nau, soal Tetsuya yang ngajak dia plus anak-anak buat makan es krim. 

Sayangnya, gerai es krimnya udah tutup pas mereka nyampe. Nah, saya sama salah satu Ayana Furendo mikir kalo gerai es krim yang dimaksud U chan mungkin Cold Stone.

Well who knows. Dia ga pernah nulis jawabannya lol 

Beberapa waktu lalu, saya juga akhirnya ikut nyobain makan Cold Stone. (Mumpung lewat depan gerainya lol dan di Bandung kan kalo ga salah, gerainya engga ada ya) 

Saya lupa milih rasa apa waktu itu (yang saya inget cuma Matcha). Well supaya mirip sama yang dipilih Ayana, tentunya harus pake Waffle bowl nya dong lol 

So how is the taste? 

Hm, buat saya sih so so πŸ˜…

I don’t know. Nothing special so far lol

I mean from texture, flavour.

Yo weiss. Yang penting udah pernah icip-icip sekalipun bukan yang mirip sama favoritnya Ayana/Tetsuya πŸ˜†

Well temen saya bilang, pegawai yang kerja di gerai Cold Stone di Jepang, akan bernyanyi saat membuat pesanan es krim kita heheh

So cute! Saya pernah liat videonya di Instagram. The singing clerk. Hanya tersedia di Jepang. Heheh

Take care on these cold days.

Bye~

Photo Source : ameblo.jp/ayana-sakai/ last pic is mine πŸ˜†

-elle- 

Advertisements

Lunch Lunch Lunch

Yve, Kana, Ayana.

Lunch date again.

Sekarang, setiap mereka ketemuan kayaknya janjian makan siang mulu ya πŸ˜…

Well i’m happy to see the latest photo of Ayana. 

Her hair is longer and completely in dark color. I’m looking forward for her surprise later.

Next December.

Hm, recent Ayana? 

Saya engga inget semua Naunya tapi dia cerita kalau suaminya ngajak dia plus anak-anak buat makan es krim bareng tapi sayang banget, pas nyampe di sana, tokonya malah udah tutup. Engga beroperasi lagi tempat itu. πŸ˜… 

Ayana plus anak-anak kayaknya kecewa. And it seems like Ayana has fond memories in that shop. 

Dia lagi pengen juga nyobain makan es krim di ChΓ’teraisΓ©. Another famous patiesserie from Japan. I’ve checked their IG page. They have lots of cute cakes. 

ChΓ’teraisΓ© juga ternyata ada di beberapa negara termasuk Indonesia yang katanya opening soon di Jakarta. 
Hm, apalagi ya? 

Salah satu Ayana Furendo membahas mengenai golongan darah anaknya. Well, ternyata Ayana juga belum tahu mengenai golongan darah anak-anaknya. 

Ayana Furendo itu ngasih tahu kalau golongan darah bisa diketahui saat anak berusia 1 tahun. 

I think Ayana will check her children’s blood type soon. 

And she said that she get along really well with B type. Her long time friend is B type. Hm, Yve or Kana? Or both of them? 

Today is also the very first time Ayana appeared on Kana’s IG Story πŸ˜… yang videonya juga dishare sama Yve di Instagramnya. 

Please check the link below : 

Yve Official Instagram
πŸ˜„

Hm that’s it! 

Thanks to Yve and Kana. I got new photos of Ayana πŸ’“

PS. I see another detail. Ayana is wearing the ring! πŸ˜„

Good night all~

Photos Sources : Yve_komet

-elle- 

Bye, SoonΒ 

Beberapa hari yang lalu, saya baca pengumuman dari Ameba, yang isinya kurang lebih, bahwa layanan aplikasi Nau yang sudah ada sejak tahun 2009 akan berhenti pada tanggal 6 November 2017.

Yes, i was shocked. Shock karena di Nau itulah Ayana biasanya nulis banyak banget rambling. Selain itu, ya Nau juga lah yang mewadahi Ayana Furendo untuk berinteraksi.

Jadi, kemarin, Ayana Furendo sempet shock berjamaah lol dan salah satu temen mengusulkan untuk segera ngasih tahu Ayana.

I wrote about the announcement, i gave her the information plus the screenshot. She replied anyway.

Tapi Ayana juga tampaknya baru tahu setelah saya kasih screen shot itu lol. Dia dan orang-orang di agency bahkan manager nya pun tampaknya memang belum ada yang tahu. πŸ˜…

Kalau menilik dari jawabannya sih, kayaknya dia nyante aja tuh lol malah Ayana Furendo nya yang terlalu hebring kali haha

Kita yang lebih tidak mau kehilangan interaksi sama Ayana. Not her. πŸ˜…

I mean, yes, she’s busy with parenting so she doesn’t have much time to interact with Ayana Furendo just like the old days. 

Ditambah, tampaknya dia juga belum ada rencana come back ke dunia hiburan. Jadi, dia cuek aja lol 

Malah Ayana Furendo yang mengusulkan untuk ganti ke socmed yang lain; Twitter, Instagram,Ameba Ownd dll. 

Sampai sejauh ini sih, ya itu tadi, Ayana belum menanggapi lagi. Ya kalau Nau udah engga ada, ya apa boleh buat, walopun dia juga tahu kalau dia nerima banyak support dari komentar Nau. Gitu kira-kira yang saya baca dari salah satu jawabannya ke Ayana Furendo. 

Dulu dia sempet pengen punya akun Instagram. Untuk posting makanan tapi batal karena berbagai pertimbangan. Sampai sekarang juga kayakya Ayana belum ada keinginan lagi untuk mencoba socmed lain selain Ameba.

Yes, blog masih ada tapi udah berbulan-bulan engga diupdate. πŸ˜…

Hm jadi untuk saat ini sih tampaknya, ya nikmati dulu saja waktu yang tersisa di Nau dengan rambling sebanyak-banyaknya.

Saya sih yang rambling, Ayana mah engga lol 

Saya sempet baca komentar di postingan Ameba soal penghentian aplikasi Nau. Banyak yang engga setuju. 

Saya juga menulis komentar di sana, meminta at least semoga Ameba engga jadi menghapus aplikasi Nau. Atau ada gitu aplikasi lain sebagai pengganti yang engga kalah sama Nau. 

Sebelnya sama blog itu, kalau misal udah lama banget engga diupdate, kita engga bisa ngasih komentar. Itu pengalaman saya. 

Setiap kali saya nulis komentar di postingan lama, pasti engga muncul. Bukan berarti Nau juga engga punya expired ya haha. 

Nau juga ada tapi at least Ayana lebih sering muncul di Nau ketimbang blog. Dalam satu hari, dia bisa nulis berbagai topik. 

Kalau nulis di blog kan kesannya cuma bisa masukin satu cerita aja. Ga bisa rambling pendek-pendek dan bervariasi macem di Nau. 

Jadi mungkin karena itu juga Ayana jadi males nulis. Belum lagi harus masukin foto. πŸ˜…

Ditambah, saat dia bikin blog di Ameba, tujuannya dia adalah lebih ke food journal atau sweet and bread diary. 

Nah, karena saat ini Ayana lagi sibuk banget ngurus anak-anaknya, hobinya bikin kue atau roti juga engga bisa sesering dulu dilakukan. 

So no food diary anymore. 

Hm, i’ll just wait. (Ya iyalah. Emang bisa apalagi coba!?) 

Untuk saat ini, tetep berinteraksi via Nau sampai bulan November nanti. Berikutnya ya cek blognya sesekali siapa tahu ada update.

But still, the best place is Nau lol engga terlalu banyak orang. Coba nanti kalau pindah ke Instagram misalnya. Engga akan bisa seintim di Nau interaksinya haha

Weleh, saya banyak nulis juga sore ini. That’s it. A bit rambling from me. 

Enjoy your afternoon. 

Bye~ 

-elle- 

Blonde Hair? Why Not? :)Β 

Ada beberapa update menarik yang ditulis momma U. 

About her son. He goes into some kind of ‘trouble’ time again. Not in some kind of negative way but apparently, he cries a lot. On the other side, momma U thinks that he shouldn’t now but she realized that she can’t impose her value on him.

She needs to accept his personality. She feel envy to children who lives with their parents together.

Why? 
She wrote that she was growing up with Sparta parents which means, they’re very strict. And she’s already inside the showbizz since elementary school and she lived alone since she was very young. (I guess she lived in a dorm, so she’s no longer lived with her parents from that time). 

She wrote that maybe because of those things, she doesn’t understand the distinction of spoil. 

Meanwhile, her daughter seems started talking now. She says some words like ‘papa’, ‘mama’, ‘baba’, etc. 

But recently, her daughter seems remember her daddy’s nickname. Lol so she said [Tettan] which is supposedly, Tetsuya’s nickname [Tetchan] 

Awww just really cute!!! 

Also. Some old issues but recently appeared again. She read an article. Momma U got some kind of income from blogging. And she was confused about that. What kind of income? Just super ridiculous news for me. 

And of course, that is not true. 

And the latest update is she wanna change her hair color into blonde. She said she only have one life and she wants to live her life without regret. 

So her secret ambition after all this time is having blonde hair. She said she’ll do that on December this year. 

Ayana furendo just curious why she need to do that transformation on December but she hasn’t answer yet. 

Maybe there is something special in December. 

Work? 

Special event? 

We (Ayana furendo) don’t know either. 

So far, i know from blog, she loves Blake Lively, Christina Aguilera, Britney Spears, and Taylor Momsen. 

I don’t know what kind of blonde color she’ll choose. Hehehe

Just wait and see. I hope she will upload her latest photo later. πŸ™‚

Good night. 

Thanks to K-chan. She help me a lot with translation. I understand more now πŸ™‚ 

PS. Bonus photo!

I found this photo from Instagram! Old photo. James Reynolds is too cute!!!! 

Today is also Blake Lively’s birthday! 

Happy birthday πŸ™‚ 

Beautiful mama and cute daughter.

Photos Sources : AYANAVI.jp (no longer exist now), ameblo.jp/ayana-sakai/, https://www.instagram.com/p/BYPPFqhljvJ/

-elle- 

It’s Late But

I still wanna say Otanjoubi Omedettou!!!

For Tetsuya and Ayana’s daughter 😘

The official announcement is August 6th. We never know the actual date of her birth.

Anyway! 

I sent a birthday message for her via her momma’s Nau. And she replied! 

So happy 😁

She said even though her daughter is only one year old, but she thinks that the daughter growing up so fast and become a girl firmly. 

Hm, another updates from U chan’s Nau.

She suffered stomatitis. Some sort of inflamation inside the mouth. 

And the son loves singing with microphone and ask his daddy T to play bass lol when he’s bored, he’ll ask his daddy to sing and he, himself, play the bass. So cute!

Apparently, his favorite song from daddy T is [Make a Wish] 

Ayana wrote that her 2 years old son repeating the same lyrics over and over again inside their car. 

Also, he learn to play piano. Yes, momma U teach him too but the most enthusiast is the grandparents (i’m pretty sure Ayana’s parents) They teach him too. 

About the daughter.

She’s one years old now and her hair seems longer now, very feminine. So U chan started to shop happily lol

She bought ribbon, dress, off-white, and baby pink nuance according to her liking. She wrote that it’s only a short moment before her daughter said, ‘i don’t want this or that’ lol 

According to her Nau, her daughter just looks like her when she was really young. Very much! 

Well, we know she won’t shared photo of her children but maybe we could get a glimpse from Ayana’s baby photo.

This is Ayana when she was baby. 

Maybe more or less, she looked like her momma 😘

That’s it! 

Good night~ 

Photos Credits : AYANAVI.jp, ameblo.jp/ayana-sakai/  

-elle- 

Jean ProuvΓ©

Konbanwa Minna san 😁

Hari ini saya mau nulis soal Jean ProuvΓ©.

Who is he? 

He was a French metal worker, architect, also a designer. 

Anndd Riidaa sama is a fans of ProuvΓ©’s design.

Saya lupa atau memang belum pernah baca kenapa Riidaa sama bisa sangat gandrung sama karya ProuvΓ© πŸ˜… tapi saya sering menemukan di berbagai majalah, Riidaa sama membahas topik Jean Prouve.

Bahkan ga jarang, Tetsuya sama menyambangi pameran Jean Prouve baik itu di Jepang maupun luar negeri. 

Minna bisa melihat di video documentary L’Arc Trans Asia via Paris, ada scene di mana Riidaa sama asyik keluar masuk berbagai galeri untuk berburu furnitur karya Jean Prouve. 

Furnitur yang dibeli Riidaa sama pun tidak jarang ikut muncul di foto-foto yang diambil U chan di rumah. 

Pastinya sih tidak sengaja terambil tapi kita masih bisa melihat dengan jelas bahwa rumah Riidaa berhias koleksi Prouve. 

The chairs.


Different color but i think it’s the same chair πŸ™‚


My favorite!!!


Also the panel door and again the chair.



Bahkan beberapa bulan ke belakang, Riidaa sama pun kembali berkunjung ke Perancis khusus untuk melihat karya Prouve. 😊


Saya juga jadi ketularan suka sama karya Prouve lol especially those colorful chair!!! 😍

What about you? 

Which one is your favorite? 

Mudah-mudahan bisa juga ikutan beli furnitur Prouve. Amiin. 

Oh! Lupa. Update paling anyar dari Nau Ayana. 

Riidaa Jr lagi suka banget nyanyidan dia suka nyanyiin lagu-lagunya Lider, sementara dia asyik nyanyi, Riidaa jr minta bapaknya buat main bass lol

Kalau dia bosen, gantian. Bapaknya yang nyanyi dan dia yang main bass. Just cuteee 😍

Momma U juga kayaknya lagi ada gangguan pendengaran. Dia sering salah denger kata. Tapi dia nulis mau cek ke rumah sakit secepatnya. 

And about her cute daughter, Momma U nulis bahwa sekalipun anaknya belom berumur satu tahun, tapi tiap kali dia minta dipakein topi sama Mamanya, Momma U wajib ngomong/muji si bebi, kalau dia cantik atau cute lol

Udah mulai centil tuh lol

Terus kalo engga, babynya marah πŸ˜… dan kalau udah marah, si bebi kerjanya ngegigit tangan atau kaki. πŸ˜…

Karena hal itu juga, Momma U ngasoh nickname Kaiju buat si bungsu lol 

Waktu itu juga si abang banana dapet nickname yang sama gegara suka berantakin rumah. Sekarang giliran si adek lol 

Kaiju siblings then heheh 

Good day Minna~

Photos Sources and Credits : Galerie Patrick Seguin official IG, Jousse Enterprise Official IG, ameblo.jp/ayana-sakai/, L’Arc~en~Ciel America FB, Ambafrance_jp_jp Twitter

elle- 

Happy Sunday πŸ˜™

Ohayou!

This morning, Mama U shared lots of cute stories related to her son. 😍

It seems like her son is really caring.

When mama U wear a dress, he will say, ‘ Mama is cute’ 

When raining, ‘Mama, please be careful not to use the car, because it’s raining!’

Or  “Mommy, did you have tea?” 

Did you have an apron? 

Do not you forget it? 

U chan said her son grew up rapidly.

Another story is when her son wanna go down the stairs alone by himself. While paying attention to her son, U chan is the one who slid down the stairs lol

Her son is more cautious now, he said, ‘today, please be careful with the stairs, Mama’ πŸ˜†

Awwww he melted my heart! 

He’s so so so affectionate! 😍😍😍

I wanna hear more about him and his sister ☺

Oh it seems like, today is Father’s day in Japan.

U chan wrote that they will have sukiyaki this evening. She also bought sunflower ( sunflower is for Father’s day and carnation is for mother’s day) and cake.

Aww of course! We never forget the head of the family.

Happy father’s day Papa Tetsuya 😘🌻🌻🌻

Thank you so much Mama U! For sharing lovely stories 😘😘😘

Have a wonderful Sunday, Minna~

Photo Source : ameblo.jp/ayana-sakai/

-elle-