It’s Late But

I still wanna say Otanjoubi Omedettou!!!

For Tetsuya and Ayana’s daughter ๐Ÿ˜˜

The official announcement is August 6th. We never know the actual date of her birth.

Anyway! 

I sent a birthday message for her via her momma’s Nau. And she replied! 

So happy ๐Ÿ˜

She said even though her daughter is only one year old, but she thinks that the daughter growing up so fast and become a girl firmly. 

Hm, another updates from U chan’s Nau.

She suffered stomatitis. Some sort of inflamation inside the mouth. 

And the son loves singing with microphone and ask his daddy T to play bass lol when he’s bored, he’ll ask his daddy to sing and he, himself, play the bass. So cute!

Apparently, his favorite song from daddy T is [Make a Wish] 

Ayana wrote that her 2 years old son repeating the same lyrics over and over again inside their car. 

Also, he learn to play piano. Yes, momma U teach him too but the most enthusiast is the grandparents (i’m pretty sure Ayana’s parents) They teach him too. 

About the daughter.

She’s one years old now and her hair seems longer now, very feminine. So U chan started to shop happily lol

She bought ribbon, dress, off-white, and baby pink nuance according to her liking. She wrote that it’s only a short moment before her daughter said, ‘i don’t want this or that’ lol 

According to her Nau, her daughter just looks like her when she was really young. Very much! 

Well, we know she won’t shared photo of her children but maybe we could get a glimpse from Ayana’s baby photo.

This is Ayana when she was baby. 

Maybe more or less, she looked like her momma ๐Ÿ˜˜

That’s it! 

Good night~ 

Photos Credits : AYANAVI.jp, ameblo.jp/ayana-sakai/  

-elle- 

Jean Prouvรฉ

Konbanwa Minna san ๐Ÿ˜

Hari ini saya mau nulis soal Jean Prouvรฉ.

Who is he? 

He was a French metal worker, architect, also a designer. 

Anndd Riidaa sama is a fans of Prouvรฉ’s design.

Saya lupa atau memang belum pernah baca kenapa Riidaa sama bisa sangat gandrung sama karya Prouvรฉ ๐Ÿ˜… tapi saya sering menemukan di berbagai majalah, Riidaa sama membahas topik Jean Prouve.

Bahkan ga jarang, Tetsuya sama menyambangi pameran Jean Prouve baik itu di Jepang maupun luar negeri. 

Minna bisa melihat di video documentary L’Arc Trans Asia via Paris, ada scene di mana Riidaa sama asyik keluar masuk berbagai galeri untuk berburu furnitur karya Jean Prouve. 

Furnitur yang dibeli Riidaa sama pun tidak jarang ikut muncul di foto-foto yang diambil U chan di rumah. 

Pastinya sih tidak sengaja terambil tapi kita masih bisa melihat dengan jelas bahwa rumah Riidaa berhias koleksi Prouve. 

The chairs.


Different color but i think it’s the same chair ๐Ÿ™‚


My favorite!!!


Also the panel door and again the chair.



Bahkan beberapa bulan ke belakang, Riidaa sama pun kembali berkunjung ke Perancis khusus untuk melihat karya Prouve. ๐Ÿ˜Š


Saya juga jadi ketularan suka sama karya Prouve lol especially those colorful chair!!! ๐Ÿ˜

What about you? 

Which one is your favorite? 

Mudah-mudahan bisa juga ikutan beli furnitur Prouve. Amiin. 

Oh! Lupa. Update paling anyar dari Nau Ayana. 

Riidaa Jr lagi suka banget nyanyidan dia suka nyanyiin lagu-lagunya Lider, sementara dia asyik nyanyi, Riidaa jr minta bapaknya buat main bass lol

Kalau dia bosen, gantian. Bapaknya yang nyanyi dan dia yang main bass. Just cuteee ๐Ÿ˜

Momma U juga kayaknya lagi ada gangguan pendengaran. Dia sering salah denger kata. Tapi dia nulis mau cek ke rumah sakit secepatnya. 

And about her cute daughter, Momma U nulis bahwa sekalipun anaknya belom berumur satu tahun, tapi tiap kali dia minta dipakein topi sama Mamanya, Momma U wajib ngomong/muji si bebi, kalau dia cantik atau cute lol

Udah mulai centil tuh lol

Terus kalo engga, babynya marah ๐Ÿ˜… dan kalau udah marah, si bebi kerjanya ngegigit tangan atau kaki. ๐Ÿ˜…

Karena hal itu juga, Momma U ngasoh nickname Kaiju buat si bungsu lol 

Waktu itu juga si abang banana dapet nickname yang sama gegara suka berantakin rumah. Sekarang giliran si adek lol 

Kaiju siblings then heheh 

Good day Minna~

Photos Sources and Credits : Galerie Patrick Seguin official IG, Jousse Enterprise Official IG, ameblo.jp/ayana-sakai/, L’Arc~en~Ciel America FB, Ambafrance_jp_jp Twitter

elle- 

Summer

July! 

Summer has just begun!!! ๐Ÿ˜Š

Shall we catching up some of the updates?

First.

From momma U’s Nau.

She bought hydrangea seeds and it seems the hydrangea grow up well. 

White hydrangea like this photo. ( this one is from her old blog) 

And she wrote that right now, Montessori education is really popular in Japan. 

If you want to know about Montessori education, please check this Montessori Education

Apparently, Momma U is also attended a Montessori school when she was in kindergarten.

She went into kindergarten earlier than her friends. She spend three years there. She said she loves makes steamed bread. (Now we know, she has interest on bread since she was really young ne) 

She’s also now a bit struggling to decide which kindergarten that suitable for her son. Yes. The banana prince is ready to enter kindergarten next year.

She does some kind of skinship strenghten week. Hm, i have no idea about that but she wrote that is for her children. They keep stick together. I think that is also for strengthten the bond between parents and their children.

There are times where she plays tag game at home with her children. She chase them (her daughter is crawling) and the one who get caught, will receive punishment. What kind of punishment? Tickle punishment. Lol

She goes out every morning with her son. They take a walk or ride the bus to do some errands. She said (perhaps because now is summer and the weather is hot) lots of changing clothes and lots of washing. 

I forgot another updates ๐Ÿ˜…

And then, from Tetsuya-sama.

I loveeeee this photo! 

I love his casual style. So simple! ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜

And of course! He’s supa hansamu lol

He’s going to release 15th anniversary live blue-ray and dvd and live photobook too.

Hm, what else!? 

Me.

Recently, i watched ‘Britney Ever After’ and now, i’m addicted to Britney all over again. Lol

Kind od Britney fever haha

I’m listening her music and watching her MVs.

Oh, a very hot news too.

I read that on Twitter this morning.

Congratulations! SongSong couple!

Song Hye Gyo and Song Joong Ki.

I’m not their fans. I also never watch Descendants of The Sun but yeah, i feel happy for them. They have lots of shippers, right?

Now, their fave OTP became real. Congrats! 

Okay. That’s it. 

Good night. Zzzz

Photos Sources : AYANAVI.jp (no longer exist now), @TETSUYA_STAFF

-elle- 

Pink is Punk

Judul update blog hari ini, terinspirasi dari salah satu foto dari Instagram resmi Valentino.

โ€‹
Bukan bajunya yang bikin saya tertarik, tapi tulisan di sebelah baju itu ๐Ÿ™‚ 

[Pink is Punk]

Kalimat itu jadi ngingetin saya sama Riidaa-sama, Tetsuya heheh

Yup, pink is punk for him! Completely.

L’Arc en Ciel is back!!!

They return to Tokyo Dome after 9 years ๐Ÿ™‚ 

I wish them good luck! 

Semoga live hari ini lancar. 

Member, staff, dan fans bisa bener-bener have fun. 

Walopun ada live viewing hari Minggu besok, tapi saya engga bisa ikut nonton nih kali ini. 

Well, maybe next time. Maybe at their second concert at Jakarta. Amiin ๐Ÿ™‚

Well, what else!?

Hm apa kabar nih JYJ dan TVXQ? Lol

Saya masih ikutin berita mereka tapi susah ya mau fangirling an sendiri di sini lol

Kalo feelingnya udah beda, jadi rada susah memang.

Sekalipun saya excited kalo baca berita soal mereka tapi saat dicoba menulis sesuatu di sini, ujung-ujungnya saya hapus lagi atau bahkan hilang mood di tengah jalan.

Kebanyakan postingan soal K fandom saya, berakhir jadi draft yang entah dipublish kapan. 

Akhir-akhir ini cuma liat-liat berita, nyimpenin foto, dan baca fanfic soulmate. 

Rasanya pengen update fanfic di akun AFF saya tapi masih nunggu mood nih haha

Semoga dalam waktu dekat bisa lagi lanjut nulis fanfic yang masih tersimpan manis di laptop.

Okay, that’s it! 

Happy Saturday all~

Photo Credit : Maison Valentino Official Instagram

-elle-

Moncler And The Rest of Stories

Minna san~ konbanwa~ 

Heheh

Siang ini kembali sharing update Nau nya U chan ๐Ÿ™‚ 

Well, beberapa sih, update Nau yang udah agak lama lol 

Dia pengen ketemuan lagi sama Kana dan Yve dan kalau memungkinkan, mereka pengen pergi karaoke bareng. 

Berhubung wabah flu melanda beberapa waktu ke belakang (di keluarga nya Riidaa sama XD) jadi untuk sementara, Momma U jaga-jaga, jangan sampai riidaa sama juga ikut terjangkit flu. Hm, mungkin karena Riidaa kan lagi sibuk banget buat persiapan L’25 ๐Ÿ™‚ 

Gawat kan, kalo sampe Riidaa sama sakit pas lagi sibuk-sibuknya apalagi pas hari H. Jangan sampe!!! 

Stay genki, Riidaa sama โค

Hm, U chan kayaknya rada kesel deh soalnya obat buat mengatasi alergi serbuk bunga, engga terlalu manjur lagi buat dia ^^;;

Duh, kebayang aja, gatel dan bersin gegara serbuk bunga. T_T 

Ah, latest and sweetest update : 

U chan sharing foto ini di update blog tanggal 29 Januari 2017.

โ€‹

Temen saya, Y-san, berhasil mengenali *jiahh XD* merk jaket yang dipakai U chan di foto itu.

Y-chan kemudian menuliskan hal itu di salah satu komentar buat Ayana.

Ehh ternyata dibales!!! ๐Ÿ˜€

Berkat komentar Y-chan, akhirnya U chan sharing cerita soal jaket itu XD

โ€‹

Merknya Moncler. 

Fashion brand satu ini berasal dari Italia dan dikenal berkat produk mereka di antaranya Down Jacket dan sportswear. 

Nah, Momma U nulis kalau dia udah ngecengin Moncler sejak lama tapi karena harganya muahal, dia selalu ragu. Padahal dia pengen banget beli karena Down Jacket Moncler itu efektif menghangatkan badan saat udara dingin.

Well, akhirnya tahun ini, Riidaa-sama lah yang beli jaket itu buat U chan XD (mungkin gemes kali, estrinya ragu-ragu mulu kalo mau beli barang mahal lol) 

She’s happy and Ayanafurendo are also happy haha

It’s always nice to hear Ayana and Tetsuya’s behind the scene lol 

Wish there will gonna be more stories about them (tentu aja, dari Momma U langsung via Nau atau blognya XD) 

Oh! Dia juga nulis kalau nanti dia bisa pergi Hanami, Momma U bakal bikin update di blog โค

Yeay! Let’s wait for her Sakura update โค

Big thanks to Kyoko-chan, for her translation! ๐Ÿ™‚ 

Have a good day, all~

Buat yang penasaran sama Moncler, monggo bisa liat akun Instagram resminya di sini : 

Moncler Official IG
Photos Source : ameblo.jp/ayanasakai/, Ayana Sakai Official Nau

-elle- 

Suddenly

Pagi~~~~

Hm, beberapa hari lalu, saat lagi anteng sharing piku-piku dari blog Ayana, tiba-tiba aja keingetan sama piku ini.

โ€‹

Boneka Teddy Bear dari Cecil McBee yang pernah diposting Ayana di blog sekitar thun 2007/2008 an.

Waktu itu, cuma kepikiran, those bears maybe some sort of her imagination of her future family. (Dunno, kalo ga salah, saat posting piku itu, Ayana uda merit sama riidaa-sama) 

Now…

Wow! Her dreams came true! 

โ€‹

A family with two children!

Son and daughter โค

Just lovely! Heheh

4 Bears. 4 family member.

Hoho.

Maybe i just think too far like usual :p

Welllllllll, SUDDEN UPDATE! lol

She gave me the answer about that photo! (Yeah, i sent a comment to her about that) 

This is her answer ๐Ÿ™‚ 

โ€‹

Well then, Jaaa~~~

Have a good day, Minna-san ๐Ÿ™‚ 

Photos Sources : AYANAVI.jp, ameblo.jp/ayana-sakai/

-elle- 

He’s Back, She’s Back, They’re Back!ย 

Riidaa sama made a comeback! 

I’ve watched his performance on FNS. Yeay! Welcome back, my bouncy BANANA HEHEH

(seriously, this one comment on Twitter made me loling so hard!) Sakai Ayana’s husband, Horikita Maki’s husband, Keiko Kitagawa ‘s husband, and ex-husband of Yumi Puffy are flocked together on stage lol 

Thank you! I really love their performance โค

L’Arc en Ciel is also back! 

With their new single, Don’t Be Afraid for Biohazard/Resident Evil ost.

Cool song, cool PV!

Can’t wait to watch the movie (mostly because LJG will appear there lol)

Aaanddd Momma U chan is also made her comeback to blog and Nau!!

She said she can’t wait to write lots on her Nau. Hm, perhaps, now, she has more free time rather than couple months ago.

I will share some of her Nau : 

Dia lagi rempong banget sama anak-anaknya. Terutama si sulung yang lagi bandel-bandelnya heheh tapi karena masa-masa sekarang tuh ga akan bisa terulang lagi, jadi dia pengen do her best buat dua anaknya. 

Momma U juga ternyata masih ngikutin serial TV Vampire Diaries (kirain udah tamat dari kapan taun) dan dia juga tertarik buat nonton spin offnya, The Original.

Dia belum nonton season terakhir dari serial TV Gossip Girl. (Sama, yg ini juga, kirain udah dia tonton dari kapan taun heheh)

Oh, she’s not good with blood and zombie thing so, no Biohazard movie for her, i think ^^;;;

Hm, apalagi ya? 

Lupa, kebanyakan Nau nya memang berisi jawaban untuk Ayanafurendo.

Ah, dan update teranyar dari blognya, sesuai apa yang dia tulis di Nau, U chan bikin Christmas dinner bareng keluarga.

Ada banyak makanan yang dia buat dalam waktu yang kepepet. Thumbs up, momma U! Cek blognya deh, jadi kalian bisa liat lebih banyak foto makanan yang dia buat.

I love her Christmas dinner menu.

โ€‹

Dining style nya juga bernuansa merah dan hijau. Sangat Natal sekali ๐Ÿ™‚

My favorite photo!

Her homemade Strawberry Shortcake!

โ€‹

So lovely! 

She puts lots of strawberries โค

Walopun dia udah lama banget ga bikin kue, tapi yup, her talent is still there ๐Ÿ™‚

Dia bilang, kalau ada kesempatan lagi, dia bakal bikin update lagi โค

Another Update!

From Yve’s IG! 

She and U. She wants meet U chan and Kana on New Year too ๐Ÿ™‚

And of course!

Big thanks to Nisa. She helps a lot with her translation ๐Ÿ™‚ 

Thank you always! 

โ€‹

That’s it!

Enjoy your evening, Minna san!

Photos Sources and Credits : Sakai Ayana Official BlogYve Official IG

-elle-